Anghel DamianNăscut în anul 1991, Anghel Damian este fiul cineaștilor Anca și Laurențiu Damian. Absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Secția „Actorie”, la clasa prof. Adrian Titieni, a jucat în filme studențești, în producții UNATC, precum și în producția Hallmark William and Catherine: A Love Story.
 
A câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internationatal CinemaIubit 2011, pentru rolurile din scurtmetrajele Lumea se descompune în fapte, Titan și Ce ai?
În anul 2013, își face debutul în lungmetraj cu filmul Roxanne, care participă la Festivalul de Film de la Locarno. Tot în anul 2013 este cooptat în serialul de televiziune Îngeri Pierduți.
 
A fost premiat la Gala Hop a Tânărului Actor cu cinci premii, printre care și premiul Teatrului de Comedie pentru cel mai bun actor.
 
Roluri la Teatrul de Comedie
 
Bassanio - Shylock după Gareth Armstrong, regia Horațiu Mălăele, 2017
Stupak - 20 de minute cu îngerul de Aleksandr Vampilov, regia Felix Alexa, 2018
Don John -  Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, regia Andrei Șerban, 2018
Hamlet – Rosencrantz și Guildenstern sunt morți de Tom Stoppard, regia Eugen Gyemant, 2019
Un preot ortodox, Damian, Grummer - Afară, departe, pe câmp scenariu dramatic de Cătălin Ștefănescu, regia Alexandru Dabija, 2020   
 


Află primul noutățileAbonează-te acum la newsletter și noi iși trimitem programul Teatrului de Comedie, informații despre premierele și evenimentele noastre, concursuri sau oferte speciale.